maandag 15 juli 2013

Zondagmiddagbezoekje aan het eerste volk

Het eerste volk van Zutphen Bijenstad staat op de verenigingsstal en we komen er alleen tijdens de praktijklessen van de cursus. Op zondag besluiten we echter onze dames te vereren met een bezoekje.
Op de bijenstal staat een lange rij met kasten, waar veel gezoemd en gevlogen wordt. Voor de kasten is het één grote bloemenzee.



Ergens tussen die kasten staat de kast van ons volk en we zien dat er veel bijen voor zitten. In de kast is het een gezoem van jewelste. We vragen ons af of de kast niet te vol wordt, maar volgens ons kan dat niet. Er zijn twee volle broedkamers en vorige week hebben we er een honingkamer bij gezet. Die is niet bedoeld om honing uit te gaan halen, maar als extra kamer voor broed en voedsel. De koningin is er ook welkom (als je echt alleen honing wilt, plaats je een moerrooster zodat zij er niet in kan om eitjes te leggen).
We controleren het rooster en proeven wat restantjes stuifmeel. Daarna vertrekken we weer, met weer heel wat vragen. Dat roepen die bijen toch wel op…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten