woensdag 24 juli 2013

Overweldigend Verenigingsvolk

Donderdag en vrijdag vertrekken Geraldine en ik onafhankelijk van elkaar naar Zweden. Tijdens een informatie/studieweek gaan we enorm veel leren over bijen, landbouw, diverse samenhangen etc.
Omdat ons Vereningingsvolk het volgens ons heel goed doet en we niet graag willen dat ze moeten gaan zwermen in deze tijd van het jaar, willen we de kast bekijken om te zien of we de bijen nog ergens mee van dienst kunnen zijn. Voorzitter Enne de Boer biedt aan om te helpen en daar zijn we als beginnelingen reuze blij mee.
Wat we zien in de kast is overweldigend! De honingkamer die we er ruim twee weken geleden opgezet hebben, zit boordevol honing.


Enne bekijkt in rap tempo alle ramen, ook van de onderste twee broedkamers. Alles zit boordevol honing, broed, stuifmeel en bijen.
Deze kast is een voorbeeld van wat je graag zou willen zien. Alles klopt.




We hebben geen extra ramen of kamers bij ons, dus spreken we af dat we de volgende ochtend zelf de bijen wat meer ruimte gaan geven zodat we rustig naar Zweden kunnen vertrekken.

Wat best bijzonder was toen we bij de bijenstal aankwamen: bij elke kast zaten heel veel bijen voor de opening en zelfs aan de zijkanten van de kasten. Het is zo warm dat de bijen wat verkoeling zoeken buiten de kasten (of de buitentemperatuur is bijna gelijk aan de binnentemperatuur waardoor de bijen zich net zo lekker buiten de kast voelen?).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten