maandag 15 juli 2013

Wat een hongerlappen!

De bijen hebben maandagmorgen alle verdunde honing al op! 625 gram in twee dagen. Gelukkig heeft Tanja Lentjes van de Bijvriendelijke Theetuin in Almen gisteren een volle raat honing van haar bijen meegenomen. We besluiten die in de kast te hangen op de plaats van een leeg raat.
We hebben geen idee hoe we de kamer treffen. Daarom maken we de beroker aan, zodat we wat rook kunnen toevoegen voor het geval dat nodig is. We spreken de handelingen die we gaan doen even door, zodat we de bijen zo min mogelijk hoeven te storen.



Als de broedkamer bloot komt te liggen, zien we dat de bijen aan de rechterkant op drie ramen actief zijn. Het vierde laten we hangen en het vijfde raam vervangen we door de volle honingraat. De klus is snel geklaard.
Sjaantje loopt de hele dag al rond de kast te spelen en ligt nu naast de kast. Dit gaat een bij toch wat te ver (misschien toch wat geïrriteerd door ons?) en ze jaagt Sjaantje weg, daarbij hulp roepend van andere bijen: ineens zijn er een paar die bewust aan komen vliegen om te kijken of ze moeten ingrijpen. Sjaan moet het bekopen met een prik boven op d’r hoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten